szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Külföldön is komoly probléma a pályaelhagyás, körülbelül minden ötödik brit tanár két éven belül várhatóan elhagyja a tanári pályát - derült ki egy friss kutatásból.

Körülbelül minden ötödik brit tanár (18%-uk) várhatóan két éven belül elhagyja a pedagógusi pályát, míg öt éven belül az iskolai dolgozók további kétötöde tartja valószínűnek, hogy elhagyta az oktatás világát - írja a The Guardian egy friss felmérés alapján.

A legnagyobb oktatási szervezet által készített felmérés arra is rámutatott, hogy a kormányok reformkísérleteinek ellenére a felmérésben résztvevők 40%-a 2024-re már nem biztos, hogy az oktatásban fog dolgozni.

A pályakezdők 15 százaléka tartja valószínűnek, hogy pályaelhagyó lesz. A kérdésre pedig, hogy miért tervezték elhagyni a szakmát, a válaszadók 62%-a a komoly munkaterhelést említette.

A 8600 tanár, az iskolavezető és a pedagógiai munkát segítők részvételével készült felmérés szerint a válaszadók 56%-a úgy érzi, hogy a munka és a magánélet egyensúlya rosszabb,vagy sokkal rosszabb lett az elmúlt évben.

A felmérésre a brit oktatási hivatal úgy reagált, szeretnének komoly hangsúlyt fektetni a tanárok iskolai túlterheltségének enyhítésére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!