szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A központi írásbeli felvételi eredményét minden diák megtudja február 7-ig. Lehetséges-e több helyre is felvételt nyerni? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Holnap az iskolák értékelő lapon is feltüntetik a középiskolai felvételi eredményeit, amelyekről közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat. De mi van akkor, ha a pontotok több középiskolába is elég lenne?

Mi történik, ha több középiskolába is elég a pontszámom. Akkor én választhatom ki, hogy melyikben kezdem el a tanulmányaimat?

Nem. Ha több felvételi kérelmetket is elfogadták, a szoftver az általatok meghatározott sorrend szerint az első olyan tanulmányi területre helyezi el, amelyen az iskola jelezte, hogy felvenné, és egyben belefér a felvehető létszámba. Ezzel párhuzamosan azokról a tanulmányi területekről, amelyeket megjelöltetek, de a sorrendben hátrébb szerepelnek, a program törli a jelentkezéseteket.

Hamarosan a jelentkezési határiőnek is vége. De meddig lehet középiskolába jelentkezni? Itt mindent elolvashattok az idei középfokú felvételiről.

Arról, hogy mikor és hogyan változtathattok a megjelölt iskolák sorrendjén, bővebben itt olvashattok.

"Meggondoltam magam a jelentkezés után" - minden a középiskolai sorrendmódosításról

Még két hétig, 2019. február 18-ig lehet jelentkezni a középiskolákba. De mi történik ha még nem vagytok biztosak a döntésetekben vagy a jelentkezés után meggondoltátok magatokat? Összegyűjtöttünk minden fontos infót a középiskolai sorrendmódosításról.