szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Néhány nap és a középiskolai felvételizők előtt lesz a 2019-es központi felvételi feladatlapja. Mit kell a diákoknak magukkal vinniük a vizsgára és mikorra várható az eredmény?

Mikor és kik írják pontosan a 2019-es középiskolai központi felvételit?

2019. január 19-én, szombaton 10 órától írják a negyedik, a hatodik és a nyolcadik osztályos felvételizők, akik vagy hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumba, valamint a középiskola 9. évfolyamára jelentkeznek.

Mit lehet, illetve kell maguknak vinniük a diákoknak a vizsgára?

Diákigazolvány vagy személyi igazolvány mindenképpen szükséges, hogy ott legyen a diákoknál a vizsga napján. Ami az írásbelit illeti pedig, a matematika feladatsornál a rajzokat ceruzával, a többi feladatrészt pedig tollal kell írniuk. Ezenkívül használhatnak vonalzót, körzőt, szögmérőt, de számológépet már nem. A magyar nyelvi feladatlapnál pedig nem használhatnak egyéb segédeszközt a diákok.

Mennyi idejük lesz a diákoknak a feladatlapokra és összesen hány pontot szerezhetnek?

A magyar nyelvi és a matematika feladatlap kitöltésére 45 percük lesz a diákoknak. Mindegyik vizsga tíz feladatból áll, amellyel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek. A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani - hívja fel a figyelmet az oktatas.hu

Mikor lesz eredménye a vizsgáknak?

Három héten belül minden vizsgázót (2019. február 7-éig) tájékoztatnak az eredményekről.

"Hibásan javították a felvételimet" - így tehettek hivatalos észrevételt

Hamarosan itt az idei középiskolai felvételi. Mi történik, ha rosszul javítják a felvételi dolgozatotokat? Hol és hogyan lehet jelezni a hibákat? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Kik írhatnak pótló írásbeli vizsgát?

Pótló írásbeli vizsgát azok a diákok írhatnak, akik az azt megelőző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni, és az iskola igazgatója is úgy döntött, hogy megírhatja a pótló feladatlapot.

Ismételni lehet az írásbeli vizsgát például javítás céljából is?

Vizsgaismétlésre egyáltalán nincs lehetőség, minden tanuló csak egyszer írhatja meg a központi írásbeli vizsgát.

Mikor tartják a pótló írásbeli vizsgákat?

2019. január 24-én 14 órától írhatnak pótló írásbeli vizsgát egyes felvételiző diákok.

A 2019-es középiskolai felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Rengeteg diákra vár fontos vizsga szombaton, több száz középiskola tart írásbeli felvételit

55 ezer nyolcadikos, 9600 ötödikes és 6000 negyedikes diák írja meg szombaton a központi középiskolai felvételi tesztet.