szerző:
Eduline

Egyre több iskola tér át a hagyományos napló helyett a digitális változat használatára – az elektronikus napló egyben ellenőrző is, így a szülők minden egyes jegyről, szaktanári figyelmeztetésről és hiányzásról levelet kapnak.

A paksi Energetikai Szakközépiskolában három éve használnak digitális osztálynaplót, a rendszert a szülők az iskola honlapjáról, jelszóval érhetik el. Az intézmény felmérést készített, az eredmények szerint a szülők többsége otthon vagy a munkahelyén szokott internetezni, mindössze két-három százalékuknak nincs számítógépe, ők az iskola aulájában elhelyezett gépeket használhatják – írja a teol.hu.

Elektronikus napló: esélyük sincs a sumákoló diákoknak

Szabó Béla, a szakközépiskola igazgatója a hírportálnak azt mondta, egyelőre jók a tapasztalatok, a tanárok, a szülők és a diákok is megtanulták használni a rendszert. Az első évben a digitális naplóval párhuzamosan hagyományos ellenőrzőt is vásároltak a tanulóknak, idén azonban már kizárólag számítógépes nyilvántartást használnak. „A pedagógusoknak nem kell hozni, vinni, egymásnak adni a naplót, az órán történteket saját számítógépükön azonnal rögzíthetik. Üzenetet küldhetnek a szülőknek, jelezhetnek minden fontos tudnivalót” – tette hozzá.

A szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskolában a jövő tanévben kezdik használni az e-naplót. „Úgy gondolom, jól fogadják majd azok a szülők, akik érdeklődnek gyermekük iskolai előmenetele iránt. Az e-naplóval nem lesz lehetőség az osztályzatok elhallgatására, és az intézményvezetők könnyebben követhetik majd az adminisztrációt” – mondta László Péter, a szakiskola igazgatója.

eduline