szerző:
Eduline

Még csak hétéves, de már cambridge-i ösztöndíjat kapott: a zenei zseni Edward Tomanek hihetetlen karrierje korán kezdődött, és tanárai szerint sokáig fog tartani.

„Chopin az egyik kedvencem, rengeteg érzelem van a zenéjében” – mondta a Daily Mailnek a hétéves kisfiú, aki háromévesen kezdett zongorázni és hegedülni, néhány hete a cambridgeshire-i templom orgonáján tanul játszani, mellette pedig saját darabokat is komponál.

A hétéves zenész, Edward Tomanek
©

„Amikor megkértünk egy zongoratanárt, hogy foglalkozzon Edwarddal, arra gondoltunk, hogy a zene jót tesz majd a fejlődésének, jobb lesz a ritmusérzéke. Meglepődtünk, amikor bejelentette, hogy a zongora mellett hegedülni is szeretne” – emlékszik vissza a „csodagyerek” édesanyja, akinek korábban a zenehallgatás volt a kedvenc időtöltése, amióta azonban a fia napi négy-öt órát gyakorol, be sem kell kapcsolnia a zenelejátszót.

Edward Tomanek ma már nyolc hangszeres vizsgán van túl, januári hegedűvizsgáján komoly hírnevet szerzett magának, a lehető legjobb minősítéseket kapta a szakemberektől. A szülők felvették a kapcsolatot a Future Talent alapítvánnyal, amely a kiemelkedően tehetséges gyerekek oktatását támogatja anyagilag – Edward már meg is kapta a cambridge-i King’s College ösztöndíját.

eduline