szerző:
Eduline

Ezzel a címmel indít a HVG hetilap nyolc héten át tartó országos vetélkedőt középiskolások számára. A szervezők minden iskolai tanulócsapat és egyéni „versenyző” jelentkezésére számítanak, közülük is elsősorban azokra, akiket érdekelnek a nagyvilág történései, egy-egy közéleti, kulturális vagy történelmi esemény hátterére kíváncsiak, és nem utolsósorban szeretik a versenyzés izgalmát vagy vonzónak találják a sok értékes nyereményt.

Egy dolog reményeink szerint mindenképpen közös bennük: szeretik a nyomtatott betűk által felfedezni a világot, az újságolvasást, az információk megszerzésének örömét. De várjuk azokat is, akik még nem profiként, hanem lelkes műkedvelőként még néha a segítségünkre szorulnak abban, hogy magabiztosan törhessenek utat maguknak a hírek rengetegében.

A játék menete egyszerű. A versenyzőknek a jelentkezés után nem kell mást tenniük, mint megválaszolni a hetente feltett kérdéseket, amelyekre az aktuális HVG-ben található a megfejtés. A nyolchetes sorozat végén az összesített eredmények alapján dől el, kik lett az egyéni győztes és melyik iskola tudhatja magáénak a legjobb csapatot.

A célunk az, hogy mindenki nyerhessen: izgalmat, ismereteket, ajándékokat, sőt a legszorgalmasabbak és legügyesebbek mindhármat egyszerre.

Akinek pedig kedve támad velünk tartani, nem kell mást tennie, mint ellátogatni a kviz.hvg.hu oldalra további információkért.