szerző:
Eduline

A Pannon Egyetem legrangosabb rendezvénye a Balaton Regatta evezősverseny, mely tavaly ünnepelte 10. jubileumát. Idén május 22-én mérik össze erejüket a veszprémi és keszthelyi csapatok Balatonalmádiban a Hotel Nereus strandján.

 Az integrációra lépő Veszprémi Egyetem és a keszthelyi Georgikon Kar vezetése 1999-ben a kampuszok közötti oktatói-hallgatói ismerkedést elősegítendő valósították meg először az azóta is nagysikerű rendezvényt, melynek lényege, hogy férfi és női junior és senior csapatok, vagyis hallgatók és oktatók csapnak össze a Balaton hullámain egy 10 evezős hajóban 2000 m-es távon. A versenyzőket több száz szurkoló bíztatja a partról, ahol gazdag kulturális és zenei programok biztosítják a remek hangulatot. Idén fellép a Megasztárból már ismert Dávid Roland az egyetemi Rekettyés Dalkör tagjaival, emellett hastáncos és latinos produkciókat is láthatnak majd a résztvevők A Regattát évente felváltva a keszthelyi, illetve a veszprémi kampusz vízisport-telepén rendezik.


A Balaton Regatta ma már országos hírű rendezvénnyé fejlődött, amelyen az egyetemi polgárok mellett a közélet vezetői és élvonalbeli sportolók, olimpikonok is részt vesznek.
A Pannon Egyetem csapatai naponta edzenek a Balaton hullámain, a veszprémiek Balatonalmádiban, a keszthelyiek saját strandjukon.