szerző:
Eduline

Megnyílt az ötödik American Corner a budapesti Corvinus Egyetemen

Megnyitotta kapuit a Budapesti Corvinus Egyetemen az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségével közösen működtetett „American Corner Budapest” elnevezésű közép-magyarországi regionális információs és programközpont.

A központ feladata az USA kötődésű kulturális, oktatási és ismeretterjesztő programok szervezése, könyv, folyóirat, video, DVD alapú dokumentációs adatbázis működtetése. A látogatók így megismerkedhetnek az amerikai kultúra időszerű eseményeivel, az amerikai történelemmel, előadásokon, vitafórumokon, kiállításokon és egyéb érdekes programokon vehetnek részt.

Az Eduline kérdésére a központ igazgatója, Sólyom Erika elmondta, hogy az országban található másik négyhez hasonlóan, a budapesti Amerikai Kuckó is nyitva áll az egyetem hallgatói és a nagyközönség előtt egyaránt. „Vannak olyan anyagok (videok, DVD-k), amelyeket csak helyben nézhetnek meg az érdeklődők, ám a legtöbb könyvet kölcsönözni is fogjuk, március elsejétől működik majd a rendes könyvtári rend.” Mindazonáltal, a kuckó nem csak könyvtári szolgáltatásokat nyújt: „Számos eseményt szervezünk majd, rengeteg kiváló és érdekes előadóval.”

Az „American Corner Budapest” működésének helye a Budapesti Corvinus Egyetem Sóház épületének földszinti erre a célra kialakított és felszerelt irodája.