szerző:
Edupress

Három héttel meghosszabbította a Dunaújvárosi Főiskola A Média Rólad Szól pályázat leadási határidejét. Az eddig beérkezett anyagok alapján úgy tűnik, sokan szeretnének a médiában dolgozni, de a fiatalokat nem érdeklik a politikai, dokumentarista jellegű és riportműsorok - tájékoztatta az Edupress-t az intézmény.


A meglepően magas érdeklődésre való tekintettel a Dunaújvárosi Főiskola kitolta A média Rólad szól pályázat leadásának határidejét január 30-ára. Sváby András a Déri János Kommunikációs Intézet alapítója és volt igazgatója elmondta: nagyon sok jó és komolyan vehető anyag érkezett a diákoktól. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok fiatal szeretne a médiában dolgozni, sokan képzelik el magukat képernyőn vagy háttérmunkásként. Akik tisztában vannak a pálya buktatóival és azzal, hogy milyen felkészültségű szakembereket várnak a népszerű és sikeres médiáknál, azok tudatosan készülnek a pályára - mondta.

©
A pályázóknak egy szabadon választott rádiós vagy televíziós műsorterv szinopszisát kell beküldeniük. A főiskola tájékoztatása szerint az eddig beérkezett anyagok témaválasztás és kreativitás tekintetében meglehetősen széles skálán mozognak, de a legtöbben a könnyedebb, szórakoztató műfajban látják a kiugrási lehetőséget. Újszerű valóságshow-elképzelések, bulvár és magazinműsorok, vetélkedők tervei szép számmal érkeztek, de figyelemreméltóan magas a kulturális műsortervek száma is.
Hiányzik viszont a politika, az elemző jellegű riport- és háttérműsor.Kuna Tibor a Young & Partners vezető tanácsadója, a zsűri elnöke elmondta, a pályázat valóban remek lehetőség a kiugrásra, hiszen a nyertes pályázatokat készítő diákok az ország egyik legfelszereltebb stúdiójában készíthetik el műsortervüket, az elkészült anyagot pedig a Cool Tv, várhatóan jövő ősszel, levetíti.

(www.edupress.hu)