szerző:
Eduline

Néhány nappal ezelőtt megkérdezték tőlem, miért is szervezi a VIA NOVA ifjúsági csoport a ’Beiratkozási körutat’, hiszen aki elmegy a rendezvényeinkre az úgy is magyar iskolába adja gyermekét, aki pedig nem, az közömbös az ügy iránt? A VIA NOVA Ifjúsági Csoport elnöke, Nagy Péter, az alábbiakban válaszolt a kérdésre:

Szervezetünk egészséges öntudatú a felvidéki magyarságért éjt-nappallá téve dolgozó és szabad idejüket feláldozó - tenni akaró közösség. Ezek a fiatalok és jómagam is úgy gondoljuk, hogy a mai világ kemény, gyakran farkas törvényei eltántorítják a helyes útról azokat a szülőket, akik nem biztosak abban, hogy gyermekük számára csakis a magyar iskola jelenti a tökéletes választást.

A jólét biztosításának hevében hajlamosak vagyunk megfeledkezni legnagyobb kincsünkről – gyermekeinkről és azok megfelelő neveléséről, valamint jövőjük igazgatásáról. Kampányunkkal ötletes, dinamikus, de főleg érthető módon szeretnénk felhívni a figyelmet és párbeszédet indítani nemcsak rendezvényeinken, hanem közösségi szinten.

Az anyanyelvet azért hívják anyanyelvnek, mert édesanyánk ezen a nyelven szólt hozzánk, mikor megszülettünk, ezen a nyelven olvasta fel kedvenc meséinket, ezen a nyelven bátorított, mikor elkeseredtünk, tanított bennünket kifejezni érzelmeinket, kimondani érzéseinket...

forrás: kitekinto.hu

a teljes cikk elolvasható itt