szerző:
Edupress

A Cambridge-i Egyetemen végzett felmérés szerint az Egyesült Királyság második legrégebbi intézményének száz hallgatójából 49 plagizál, és még ennél is magasabb az arány a jogi karon, ahol a diákok 62 százaléka adja le úgy esszédolgozatát, hogy az eredetileg más szerző munkája.

©
Ennek ellenére a diákok öt százaléka nyilatkozott úgy, hogy hamisításon érték, négyötödük vallja pedig, hogy az intézmény megfelelő módon jár el a plagizálókkal szemben. Az egyetem hivatalos lapjában közölt, ezer diák megkérdezésével végzett felmérésre reagálva az intézmény diákszervezetének egyik tagja elmondta: szigorúbb eljárást kellene folytatni a hasonló ügyekben.Több hallgató a túlterheltséggel magyarázza csalását, egyesek pedig meglepődnek a saját szabályszegésükön, hiszen nem értik az egyetem plagizálást taglaló értelmezését.

Az intézmény közleményében azt írta: a szándékos plagizálás akár a diákok diplomához jutását is veszélyezteti, a hamisítók kiszűrésére pedig egy plágiumot felismerő szoftvert készülnek adni a tanároknak.(Forrás: Stop)

(www.edupress.hu)