szerző:
Edupress

A Debreceni Egyetem a Nemzeti Tehetségsegítő Tanáccsal közösen rendezi meg - a szervezett hazai tehetséggondozás kialakítását célzó összefogás egyik állomásaként - a Tehetségpontok I. Országos Konferenciáját.

A Magyar Társadalom a Tehetség Szolgálatában országos kezdeményezés fő célja, hogy tudatosítsák az emberekben, a tehetséggondozás nem egy szűk elit magánügye, hanem nemzeti ügy, a tehetségek felfedezéséhez, gondozásához pedig széles rétegek társadalmi és politikai összefogása szükséges.

A magyarországi és határon túli civil szervezetek által létrehozott Nemzeti Tehetségsegítő Tanács egyik legfőbb feladata, hogy országos szinten és szervezett módon támogassa a tehetségek gondozását, valamint hozzájáruljon a tehetséges fiatalok kapcsolatépítéséhez.
A szervezet által 2008 februárjában útjára indított, A Magyar Társadalom a Tehetség Szolgálatában konferencia-sorozat is azt bizonyítja, hogy az átfogó tehetséggondozás kialakítása stratégiai jelentőségű, mely széles társadalmi és politikai összefogást kíván.Az országos szintű tehetséggondozás megvalósítását segítik az e célra létrehozott Tehetségpontok is - ezek működését és felépítését tárgyalja a Debreceni Egyetem szeptember 19-én megrendezett szakmai konferenciája. "A mai rendezvény azért jelenthet mérföldkövet a kezdeményezés életében, mivel ezek a Tehetségpontok, vagyis kis szervezeti egységek, jelenleg megalakulásuk kezdeti stádiumában vannak, ezért működésük, szerveződésük még könnyen alakítható. Sok múlik tehát azon, milyen szabályokat fektetünk le és milyen célokat tűzünk ki eléjük, hiszen mindezek nagy mértékben meghatározzák a fejlődés további menetét", mutatott rá Dr. Fésüs László, a Debreceni Egyetem rektora.

"A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács kezdeményezésére elindított, az egész országra kiterjedő összefogást a Debreceni Egyetem ezért is üdvözölte nagy lelkesedéssel, hiszen a program létrehozásával intézményünk által is támogatott és gyakorolt tehetséggondozás országos szintre emelkedhet", hívta fel a figyelmet Dr. Debreczeni Attila, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese az összefogás fontosságára.

(www.edupress.hu)