szerző:
Eduline

Minden huszadik brit egyetemista végzett már valamilyen szexmunkát – írja a Vice.

©

A Swansea University kutatásából kiderül: a brit egyetemek hallgatóinak öt százaléka végzett már valamilyen szexuális jellegű munkát, egy részük – fogalmaznak a kutatók – „direkt szexuális szolgáltatást” nyújt, mások webkamerás munkát vállalnak vagy chatoldalak üzemeltetőinek dolgoznak.

A lap szerint nem meglepő, hogy a kutatóknak nyilatkozó hallgatók többsége – saját bevallása szerint - azért vállal ilyen munkát, mert nem akar diákhitelt felvenni (vagy nem akarja meglévő diákhitelének összegét növelni), az egyetemi támogatásokból, ösztöndíjakból azonban nem tudja fedezni kiadásait, a rosszul fizető munkák helyett pedig van, aki ezt az utat választja.

Meglepő azonban, hogy az eredmények alapján az érintett hallgatók közül több a férfi, mint a nő. Az egyetemisták a kutatóknak szinte kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy titokban tartják, miből élnek.

Megdöbbentő adatok: az amerikai egyetemisták negyedének sokszor ételre sincs pénze

A főiskolások és egyetemisták negyede éhezett az előző hónapban az Egyesült Államok 66 felsőoktatási intézményét alapul vevő felmérés szerint - közölték kedden a Wisconsin-Madison Egyetem kutatói. A felmérés a felsőoktatási hallgatókat sújtó szegénységet vizsgálta és a kutatók szerint az eredmények aggodalomra adnak okot.