szerző:
Eduline

A tanuláson kívül semmi másra nem jut időtök? Szerencsére számos olyan ingyenes alkalmazást lehet találni, amely nemcsak a havi zsebpénz beosztásában segít, hanem hasznos tippeket ad a mindennapokhoz: mit főzzetek, hogyan készítsetek emlékeztetőket a beadandók határidejéről? Az öt legjobb app.

A The Guardian összegyűjtötte azokat az ingyenes alkalmazásokat, amelyeket telefonra vagy laptopra is le tudtok tölteni, segítségükkel pedig sokkal gördülékenyebben fogjátok betartani a határidőket, beosztani a zsebpénzeteket, vagy odafigyelni az étkezésetekre.

Segít beosztani a zsebpénzt

A Voucher Codes többek közt éttermek, ruhaboltok és élelmiszerüzletek kínálatát hasonlítja össze, és kikeresi azokat a helyeket, ahol a legkedvezőbb áron tudjátok megvásárolni a keresett terméket. Emellett a kiadásaitokat is figyelemmel kísérhetitek vele.

Sajnos az alkalmazást még csak Angliában használják, így azoknak lehet hasznos, akik külföldi ösztöndíjasként az Egyesült Királyságot célozták meg. 

©

Tippeket ad a főzéshez

Ha elegetek van már a szendvicsekből és a sok zacskós kajából, az All Recipes a nektek való alkalmazás. Nincs más dolgotok, mint beírni, milyen hozzávalóitok vannak otthon, és abból milyen jellegű ételt készítenétek, a rendszer megmutatja, milyen lehetőségeitek vannak, és még azt is, hány perc alatt készülhettek el vele. 

A sok cukros energiaital és a késő éjszakai nasi elég gyorsan nyomot tud hagyni hagy az ember testén.A My Fitness Pal alkalmazással – amely nemcsak a főtt ételek, hanem a szupermarketben vásárolható termékek tápértékét is tartalmazza – figyelemmel kísérhetitek a bevitt és a napközben elégetett kalóriák számát is.

Tippeket ad tanuláshoz

Betelt a jegyzeteléshez használt „mindenes” füzet, ellepnek benneteket a post itek, vagy csak simán nem találjátok egy-egy előadás kivonatát a nagy káoszban? Ezzel az alkalmazással búcsút mondhattok a sok felesleges papírnak, az Examtime ugyanis digitálisan tárolja az összes feljegyzéseteket, emlékeztetőtöket, sőt ezeket még a csoporttársaitokkal is megoszthatjátok, így a közös tanulás élménye sem marad el.

 Megszervezi az életeteket

Ha nehezetekre esik megjegyezni a beadandók leadási határidejét, az órarendeteket, vagy egy-egy fontosabb eseményt, akkor nektek találták ki az Evernote alkalmazást, amellyel olyan videókat vagy cikkeket is el tudtok menteni, amelyeket később néznétek meg. A legjobb az egészben, hogy az alkalmazás telefonon és laptopon is működik, és sok esetben még internetkapcsolat sem kell hozzá.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok. Az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, a 200 forintos pizzázókról itt találjátok cikkeinket. Budapest legjobb levesező helyeiről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!