szerző:
Eduline

Újabb PISA-eredményeket hoztak nyilvánosságra, visszakaphatják KRESZ-tanfolyamuk és -vizsgájuk árát a 20 év alattiak, két ELTE-kar vezeti a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát - ezek voltak a hét oktatási hírei.

Az ELTE vezeti a HVG felsőoktatási rangsorát

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsész- és természettudományi kara, valamint a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Jövő júliustól visszakaphatjátok a KRESZ-tanfolyam díját

Megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját 2018. július 1-jétől a 20 évesnél fiatalabbaknak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere és a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A visszatérítés 25 ezer forintos értékhatárig jár, és akkor is igényelhető, ha valaki a KRESZ-vizsga után nem megy rögtön a gyakorlati oktatásra. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Siralmas PISA-eredmények

A legújabb PISA-felmérés eredményei alapján kijelenthető, hogy a matematika, szövegértés és természettudomány után a kollaboratív problémamegoldás nevű modulban is rosszul teljesítenek a hazai diákok. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Tanulj meg esszét írni: tippek és tanácsok

Nyelvvizsgára, hazai vagy külföldi felsőoktatási felvételire készülsz? Mindegy, meg kell tanulnod esszét írni - magyarul és angolul egyaránt, jól szerkesztett, jó stílusú esszét. Hogyan kell felépíteni a szöveget? Miért fontosak a kötő- és utalószavak? Milyen a megfelelő befejezés? A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját

Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár, de a repülőtéren lebuktak. A férfi Londonban akart új életet kezdeni a gyerekkel, mert Magyarországon már nyomozás indult a viszonyuk miatt. A 32 éves pedagógus hamis igazolványokat csináltatott maguknak, levágta a gyerek haját, befestette szemöldökét, még piercinget is adott neki, kirándulni induló apának és fiának adták ki magukat. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Szexuális zaklatás miatt kapott figyelmeztetést egy ELTE-s HÖK-ös

Szexuális zaklatás miatt figyelmeztetésben részesítette egyik HÖK-küldöttjét az ELTE Természettudományi Karának fegyelmi bizottsága. A teljes cikket itt olvashatjátok el.