szerző:
Eduline

Jól jönne a vizsgaidőszak után egy kis lazítás? Ha a vizsgatemető bulik előtt/után/helyett szívesen felfedeznétek Budapestet, menjetek el egy tematikus sétára. Íme, a mi kedvenceink.

 Budapest Beyond Sightseeing

Budapest Beyond Sightseeing szocio-kulturális sétáin Józsefváros és az V. kerület ritkán látott részleteit fedezhetitek fel. Bejárhatjátok például a VIII. kerületi Palotanegyedet, történeteket hallhattok az arisztokrácia világának különös szerelmeiről, fényűző életmódjáról, különc feketebárányairól. A diákok kedvezményes árú jegyet vásárolhatnak 1500 forintért.

A mi kedvencünk: a "toleranciasétán" Budapest legszegényebb kerületében, a VIII. kerület körúton túli részében barangolhattok, és közben a város aktuális társadalmi problémáiról beszélgethettek.

©

Imagine Budapest

Tizenhat különböző sétát kínál az Imagine Budapest. Kertek és parkok, bűnügyi történetek, különleges házdíszek, édes ízek vagy éppen a fény a budapesti városnéző túrák vezérfonala. A tematikus sétákon a diákigazolvány felmutatásával olcsóbban vásárolhattok jegyet, a diákjegy ára 2200-3200 forint.

A mi kedvencünk: a "bűnügyi" sétán többek gyilkosságról, öngyilkosságról, szerelmi féltésről, rablásról, mesés meggazdagodásról hallgathattok történeteket.

Bupap

Igazi régi titkokra derülhet fény, a Bupap-sétákon ugyanis többek között arra is választ kaphattok, milyen volt a II. világháború egyik legvéresebb és leghosszabb ostroma. Van-e különbség a férfiak és a nők Budapestje között? Mitől szép ez a város: a telefirkált rolóktól, a zöldülő patinás szobroktól?

A mi kedvencünk: a "Séta lányok nyomában" elnevezésű séta a budapesti prostitúció történetét dolgozza fel. Túra a Magyar utcától a Kender (ma: Auróra) utcáig.

Hosszúlépés - járunk?

Óbuda kiskocsmáit, a kóser Budapestet, a kínai kolónia központját, az egykori Ganz-műveket is felfedezhetitek a Hosszúlépés - járunk? sétáival, amelyekre diákigazolvánnyal kedvezményes jegyet válthattok.

A mi kedvencünk: a streeetfood-séta az abszolút kedvenc, ahol nemcsak belekóstolhattok a pesti utcai kulináriába, de arról is sokat hallhattok, hogyan lesz az utcán ebédelés világtrend, és hogyan hatott a válság a levesművészetre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!