szerző:
MTI

Több amerikai városban egyetemisták tüntettek Donald Trump ellen szerdán, miután a republikánusok jelöltje megnyerte az előző napi elnökválasztást.

©

A dél-kaliforniai Oaklandben mintegy százfős csoport vonult az utcára. Donald Trumpot ábrázoló papírmasé figurát égettek, és - az Oakland Tribune című helyi lap információi szerint - ablakokat törtek be, továbbá szeméttárolókat borogattak fel. Berkeley-ben és San Joséban, a Kaliforniai Egyetem kampuszain is diákok adtak hangot az elnökválasztás eredménye miatti elégedetlenségüknek.

Az oregoni Portland városban mintegy száz tüntető fiatal vonult az Állami Egyetem épülete elé, azt skandálva, hogy "ő nem az én elnököm".

Az északnyugati Washington államban, Seattle-ben a rendőrök lezártak egy utcát, miután a tüntetők eltorlaszolták a kereszteződést.

Az ABC televízió tudósítása szerint a Pittsburgh Egyetemen, Pennsylvaniában is tüntetni kezdtek a hallgatók, de több diáktársuk - egységre és összefogásra szólítva - lecsitította őket, így a tervezett tüntetés szinte csírájában elhalt.

A Fox televízió hírei szerint a mindenkori elnöknek otthont adó washingtoni Fehér Ház előtt is összegyűlt néhány elégedetlenkedő.