szerző:
Eduline

Franciaország és Németország mellett Egyiptomba, Indiába, Mexikóba vagy akár Kínába is utazhattok a több mint harminc országot célzó ösztöndíjjal.

©

Valamennyi tudományterületről pályázhattok a külföldi ösztöndíjakra, köztük nyári egyetemi részvételre, rövid és hosszú tanulmányútra, tudományos kutatómunkára. A hosszú és rövid tanulmányutak 1-12 hónapos időtartamra szólnak, ezalatt külföldi tanulmányokat, egyéni anyaggyűjtést, kutató- vagy alkotómunkát végezhettek. A nyári egyetemek 2-8 hétig tartanak, jellemzően a fogadó ország kultúráját, nyelvét ismerhetitek meg.

Mindegyik programot más feltételekkel írták ki, így érdemes végigböngészni a kínálatot. Argentínába például 2-6 hónapos kutatásra mehettek, ha már van mesterdiplomátok vagy PhD-fokozatotok, Franciaországba - egy ösztöndíj kivételével - francia szakosokat várnak továbbképzésre, Izlandon 8 hónapos ösztöndíjjal tanulhattok izlandi nyelvet és kultúrát, Norvégiában pedig a háromhetes bergeni nyári egyetemen vehettek részt.

A pályázati határidő 2014. október 15., szerda. További részleteket, a választható ösztöndíjak teljes listáját a Balassi Intézet honlapján, itt találjátok, a pályázati kiírásért pedig kattintsatok ide.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!