szerző:
Eduline

Az egyetemisták számára meghirdetett rendezvény tárgyiasította a nőket, ám igencsak furcsán kompenzálnának. A szegedi hallgatói önkormányzat szélsőséges feminizmusról beszél a kritikák kapcsán.

Sokak számára kiverte a biztosítékot, hogy miközben országos tendencia, hogy a hallgatóknak szóló rendezvényeket az elmúlt évek botrányai miatt ne a szex és alkohol kettősének hangsúlyozása jegyében hirdessék, illetve felszámolják ezt a képzettársítást, a SZTE EHÖK közösségi oldalán mégis egy meredek hirdetést tettek közzé:

Fájdalmas szóviccel és női idomokkal hirdet a szegedi HÖK egy sítábort

Igen, PopSítábor. A felsőoktatás és a magaskultúra különös mélységével találkozhat az, aki ellátogat a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának közösségi oldalára, ahol egy tökéletesen bárgyú posztra akadhat: Tegyük túl magunkat az idióta szóviccen, majd gondolkodjunk el azon, hogy a világ nemzetközi rangsoraiban az utóbbi időben legjobban teljesítő magyar egyetem hallgatóinak vezetői, valamint az egyetemista tábor szervezői hogyan vélekedhetnek a női egyenjogúságról, mely a tudományos életben is hatalmas probléma.

A kommentháború sem maradt el a bejegyzés alatt, de a legmeglepőbb kommentárt mégis az EHöK sajtófőnökének, Patai Ádámnak sikerült hozzáfűznie. Az Átlátszó Oktatás kérdéseire érdemben nem válaszolt, azonban úgy érezte, hogy meg kell osztania a világgal, hogy ő amúgy sokat tanult a nemek közötti egyenjogúságról, éppen ezért hangsúlyozta, hogy a hirdetéssel szembeni nagy felháborodást szerinte a szélsőséges feminizmus gerjesztette.

Jómagam (és a világon sok már férfitársam) profeminista vagyok, eltökélten hiszek az egyenjogúságban" - írta, hozzátéve, hogy szakdolgozatok is írt a témában, és arra jutott, hogy "a nők egyenjogúságáért folytatott harcot épp az Önéhez hasonló vadfeminista elképzelések degradálják.

[...] nem véletlen, hogy a feminizmus a férfigyűlölettel azonosul a legtöbb, a témában kevésbé jártas ember fejében.

A kérdések nem a feminizmusról szóltak, a plakátról említést sem tesz Patai.

Eközben a POP Sítábor szervezői is érzékelték, hogy baj van, megoldásként azt választották, hogy a befotózott lányok mellett gyorsan összedobtak stockfotóból egy félmeztelen fiúcsapatos reklámot is, valamint egy kiscicásat. Hogy ez a gúny vagy az értetlenség jele, azt olvasóinkra bízzuk.

PopSítábor - Ma este 7órától POPSÍTÁBOR L!VE! De addig is... | Facebook

Ma este 7órától POPSÍTÁBOR L!VE! De addig is THX az óriási érdeklődést! Figyeljetek ránk továbbra is! ������������ www.popsitabor.hu