szerző:
Eduline

Elfogyott a zsebpénz (vagy eleve nem volt sok), pedig lazítanátok egy kicsit? Ha filmre, zenére vagy irodalomra vágytok, ezeket az ingyenes programokat nektek találták ki.

Francia utcakarnevál az A38-on

Párizs hangulata kel életre március 17-én az A38-on, egy vérpezsdítő francia zenekar, egy remek magyar banda és egy Svédországból érkező énekesnő jóvoltából. A világzene, a népzene és a pop műfajának keveredésével a La Gapette, Antonia Vai és a Csíbor felejthetetlen szórakozást ígér Európa legjobb klubjában. A program teljesen ingyenes, viszont regisztrálni kell.

Harcosok, habos kávé és béka

A Corvin Áruház harmadik emeletén működő kulturális és civil közösségi tér, a Művelődési Szint Harcosok Filmklubja keddenként vár titeket. Március 4-én és 11-én fél 7-től is lesz vetítés.

©

Aki a régi magyar filmeket szereti, hétfőnként déután 3 órától a Bethlen Téri Színház egykori művészeinek munkáiból láthat egy-egy darabot, ami - a színház ajánlója szerint - egy habos kávé mellett kellemes hétindító program. A márciusi filmek listájáért érdemes folyamatosan figyelni a színház oldalát.

Akit pedig az aktuális témák érdekelnek, látogasson el a Fogasházba, ahol a Béka Filmklub szervezésében láthat társadalmi kérdéseket boncolgató alkotásokat. Március 7-én például Ken Loach Föld és szabadság, március 21-én pedig Oliver Stone George W. Bush életéről szóló, W című filmjét. 

Irodalom mindenek felett

A Müsziben az irodalomkedvelők is helyet kapnak: Weiner Sennyey Tibor költő, író, utazó, a Kultúrpart munkatársa felolvasást tart kéthetente, szerdán este 6-tól. Március 5-én  7/7. GÜL BABA címmel a budai türbében nyugvó szufi történetén keresztül többek között a  bor szeretetéről, a rózsákról és a harmadik illat kereséséről lesz szó. Ne felejtsétek el azt sem, hogy a fővárosi múzeumokat a 26 éven aluliak különböző időpontokban ingyen látogathatják. A listát itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!