szerző:
Eduline

2014 januárjától olcsóbban vehettek diákbérletet Budapesten: utánanéztünk, mennyibe kerül a bérlet a többi egyetemvárosban.

©

2014 januárjától csökkent a BKV-bérletek ára. Ha Budapesten jártok egyetemre vagy főiskolára, 3850 helyett 3450 forintot kell fizetnetek a havi hallgatói bérletért.

Győrben 2200 forint a diákok havibérlete, de negyedéves bérletet is vehettek 6500 forintért. Ezzel a helyi buszjáratokat vehetitek igénybe, ötven vonalon.

Pécsett a Tüke buszjárataival közlekedhettek, ötvenkilenc vonalon. A 3300 forintos diákbérlettel az éjszakai járatokat is használhatjátok, a fontosabb útvonalakon éjfél és hajnali négy között  nagyjából óránként járnak buszok.

Szegeden tavaly júliusban 3585 forintra emelték a diákbérlet árát, most is ez az érvényes - ezért az összegért a trolikra, villamosokra és a buszjáratokra is felszállhattok. A Szegedi Tudományegyetemtől a szociálisan rászoruló hallgatók ugyanakkor bérlettámogatást kaphatnak.

A Miskolci Városi Közlekedés Rt. kétféle diákbérletet árul. Ha csak villamossal utaztok, akkor havi 2900 forintos kiadással kell számolnotok, a buszjáratokat is magába foglaló kombinált bérlet ára 3900 forint.

A debreceni DKV kombinált bérletével a trolibuszokat, a villamosokat és a buszokat is használhatjátok, a diákbérlet ára változatlanul 3600 forint. A környékről bejáró diákok 3000 forintért vehetnek kiegészítő kombinált bérletet. Kevés a zsebpénz, alacsony az ösztöndíj összege? Új cikksorozatunkban tippeket adunk ahhoz, hogyan spórolhattok egyetemistaként.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!