szerző:
MTI

Közel kétéves előkészítő munka után gépészmérnökképzés indul szeptembertől a somogyi megyeszékhelyen a Kaposvári Egyetem, a Dunaújvárosi Főiskola, a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) és vállalkozások együttműködésével.

A két felsőoktatási intézmény a hét féléves levelező gépészmérnök alapképzési szakának tananyagát úgy állította össze, hogy az megfeleljen a Somogy megyei ipari vállalatok speciális elvárásainak, így biztosítva, hogy olyan szakemberek kerüljenek ki a felsőoktatásból, akik már munkába állásuk első napjától sokkal hatékonyabban képesek bekapcsolódni a termelésirányításba - áll az új képzésről szóló közleményben. 

A szakmai törzsanyagot a Dunaújvárosi Főiskola oktatói állították össze és az elméleti ismereteket is ők adják át a leendő hallgatóknak, a szakmai tantárgyak gyakorlati oktatását somogyi vállalkozások nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei végzik, a nem szakmaspecifikus tantárgyakat pedig a Kaposvári Egyetem tanárai oktatják.    

Az együttműködés résztvevői hangsúlyozták: a program a vállalkozások és a hallgatók számára egyaránt előnyös, mivel a munkaadók már a képzés kezdetekor ki tudják választani azokat a leendő szakembereket, akiket a jövőben foglalkoztatni szeretnének, a hallgatók pedig már az indulásakor tudják, hogy munkahelyük az otthonuk közelében lesz, és hogy a képzés első napjától foglalkoztatják őket. 

A gépészeti szakemberek hiánya évek óta gondot jelent a Somogy megyei vállalkozások számára, melynek enyhítése érdekében a SKIK 2013-ban kezdett tárgyalásokat a Kaposvári Egyetemmel és a Dunaújvárosi Főiskolával a szakemberképzés elindításáról. 

A gépészmérnökképzésre február 15-ig a hagyományos felsőoktatási felvételi eljárás keretében lehet jelentkezni a Dunaújvárosi Főiskola gépészmérnök alapképzési szakát megjelölve.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!