szerző:
Eduline

Múlt héten olyan filmeket ajánlottunk nektek, amelyekkel ráhangolódhattok az egyetemre-főiskolára. Több tucat tippet kaptunk az eduline-olvasóktól a cikk megjelenése után - ezek közül válogattunk.

Koponyák (2000)

Az amerikai-kanadai thriller egy rejtélyes egyetemi szövetségről, a Koponyákról szól. Luke McNemara, a szegény sorból származó, de okos srác bekerül a klubba. Válaszút elé kerül: vagy elfogadja a társaság szabályait, vagy megpróbálja kideríteni, mi is zajlik a háttérben. Az egyetemista nyomozni kezd, veszélybe sodorva ezzel saját magát és barátait.

IMDb: 5,5

Good Will Hunting (1997)

Will Hunting sohasem járt egyetemre, mégis pillanatok alatt meg tud oldani olyan matekpéldákat, amelyek még Nobel-díjas professzorokat is zavarba hoznak. A különleges tehetségű fiú egy kocsmai verekedés után nem tudja kidumálni magát a várható börtönbüntetés alól - egyetlen reménye Sean McGuire pszihológus.

IMDb: 8,2

A legjobb férfi mellékszereplő (Robin Williams) és legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját nyerte el.

Social Network - A közösségi háló (2010)

Tanmese azoknak, akik nem szívesen vetik bele magukat a gólyatábor őrületébe, inkább online élnek közösségi életet. A Facebook születése és Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) hihetetlen karrierjének kezdete. Na meg némi harvardi hangulat.

IMDb: 7,8

David Fincher filmje három Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb adaptált forgatókönyvét (Aaron Sorkin).

A vonzás szabályai (2002)

A történet Camden kollégiumában játszódik, ahol az a szabály, hogy nincs szabály. A szereplők megpróbálnak kiutat találni a drog, az alkohol és a szex által irányított partik világából.

IMDb: 6,8

Zabriskie Point (1970), Eper és vér (1970)

A végére két kultfilmet ajánlunk a hetvenes évekből a korszak kedvelőinek, lázadásról és egyetemistákról.

A Zabriskie Point (rendezte: Michelangelo Antonioni, IMDb: 7,1) zenéjét a Pink Floyd adja, a hangulata ízig-vérig a hippikorszakot idézi. Mark megelégeli, hogy az egyetemen csak beszélnek a forradalomról és a társadalmi problémákról, így cselekvésre szánja el magát. Egy tüntetésen viszont rosszul sülnek el a dolgok, gyilkossággal vádolják, így menekülnie kell.

Az Eper és vér (rendezte Stuart Hagmann, IMDb: 6,8) főszereplője, Simon a Columbia evezőse. Akaratlanul is részese lesz a forradalmi eseményeknek, miközben egy lányt, Lindát követ. A filmet a cannes-i filmfesztiválon díjazták.

Cikksorozatunk első részét itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!