szerző:
Eduline

A közösség dobta össze a lány egyetemi tandíját.

©

A Memphisben élő 18 éves Allie Dowdle kitűnő tanuló, sokáig zavartalan élete volt. A szülei azonban - finoman szólva - nem tudtak örülni a lány minden örömének, ugyanis mikor megtudták, hogy egy fekete fiúval randizik, kitagadták a családból - írja az Index az Idependent nyomán.

A lány egyetemre szeretett volna menni, ám szülői támogatás nélkül ez lehetetlenné vált. Dolgozni is alig tud, ugyanis szülei elvették az autóját is, ami az Egyesült Államokban szinte nélkülözhetetlen.

Azonban a történet mesebeli fordulatot vett, mikor Allie utolsó próbálkozásként egy projektekre péngyűjtő oldalon, a GoFoundMe-n tette közzé történetét, hogy az "egyetemi projektje" megvalósulhasson. Mindössze egyetlen nap alatt 13,5 ezer dollár gyűlt össze (3,8 millió forint).

Ez a pénz azonban így sem volt elegendő ahhoz, hogy megússza segélyek és diákhitel nélkül, de az első egyetemi évének kifizetésére (10 ezer dollár) már futja, valamint az elinduláshoz kapott némi támogatást.

Harminchat millió forintot gyűjtött egy detroiti munkásnak egy egyetemista

Majdnem 130 ezer dollárt, vagyis 36 millió forintot gyűjtöttek idegenek egy detroiti munkásnak, aki nap mint nap huszonegy mérföldet gyalogol a munkahelyére és vissza. Az online kampányt a Washington State University hallgatója, Evan Leedy indította - írja a The Telegraph.