szerző:
Eduline

Országosan a legtöbb, mintegy ötszáz hallgató került be a Debreceni Egyetemre az idei pótfelvételi eljárásban.

©

A legnépszerűbbek a Gazdaságtudományi Kar képzései voltak: 160 jelentkező közül 137 diákot vettek fel a DE legnagyobb karára - írja az egyetem közleményében.

A Debreceni Egyetemre 606 jelentkező közül alapképzésre 316, mesterképzésre 57, osztatlan képzésre 49, felsőoktatási szakképzésre 53, összesen 475 diák jutott be, ezzel az eredménnyel a legnépszerűbb lett az intézmény a hazai egyetemek között az augusztusi eljárásban. A tavalyi létszámhoz képest az idei adatok 7,4 százalékos növekedést mutatnak.

A felvettek közül 467-en önköltséges, 8-an állami ösztöndíjas képzésben kezdik szeptemberben tanulmányaikat, 249-en nappali, 226-an levelező tagozaton. Az Állam- és Jogtudományi Karra 81, Természettudományi és Technológiai Karra valamint az Informatika Karra 42 - 42 új hallgatót vettek fel.

Az idei általános és pótfelvételi eljárás során összesen több mint 7000 hallgató nyert felvételt a Debreceni Egyetemre. Számuk a keresztféléves eljárással és az idegen nyelvű képzésekre felvett diákokkal együtt meghaladja a 9000 főt.

Rekord az ELTE-n, több mint tízezren kerültek be az egyetem képzéseire

Összesen 369 diákot vettek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetemre a pótfelvételin az augusztus 24-én nyilvánosságra hozott ponthatárok alapján. Az általános és a pótfelvételi eljárás eredményeit nézve rekordszámú, összesen 10 113 új hallgató kezdheti meg az őszi félévben tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen - írja közleményében az egyetem.