szerző:
Eduline

Még mindig vizsgálják, hogy a CEU valóban folytat-e képzéseket a tengerentúlon.

©

A Liberális párt képviselője, Bősz Anett érdeklődött a Külügyminisztériumnál, hogy mégis miért nem írták még alá a CEU-val megállapodást. Ismert: Palkovics miniszter, Altusz államtitkár és Kumin konzul még a télen vizsgálta meg személyesen az egyetem Bard College-ban folyó képzéseit, azóta pedig vizsgálják, hogy valóban képzéseket látták-e ott - írja a 444.hu.

Megy is, marad is a CEU: Budapesten és Bécsben is indítanak képzéseket

Jóváhagyta a CEU kuratóriuma, hogy az egyetem a megkezdje a hallgatók toborzását a 2019/2020-as tanévre - Budapestre. Ugyanakkor Bécsben is megkezdik az oktatást 2019-ben.

Magyar Levente külügyminiszter-helyettes szerint ez a vizsgálat még mindig zajlik. Válaszában azt írja: 

"Magyarországon egy másik ország diplomáját az az egyetem adhatja ki, amelyik rendelkezik az adott országban minősített és regisztrált oktatási tevékenységgel. A CEU eddig ennek a törvényi kötelezettségnek nem felelt meg. Folyik annak vizsgálata, hogy a CEU immár megfelel-e a törvényben rögzített feltételeknek."

CEU-ügy: a kormány még nem reagált New York állam oktatási hivatalának levelére

Még mindig nem reagált a magyar kormány New York állam oktatási hivatalának levelére, amelyben a hivatal megerősítette, hogy a CEU megfelel a módosított felsőoktatási törvény előírásainak. Ezt a hivatal a Hír TV megkeresésére közölte. Ugyanakkor azt is hozzátették, a magyar kormánynak nem is szükséges válaszolnia az írásos megkeresésre.