szerző:
Eduline

November 6-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra – az anyagi juttatást az egyetemi-főiskolai hallgatók mellett azok is elnyerhetik, akik a 2018/2019-es tanévben végzős, érettségi előtt álló középiskolások vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező érettségizettek, akik jövő szeptembertől nappali tagozatosként tanulnának tovább egyetemen vagy főiskolán.

©

A pályázat benyújtásának határideje 2018. november 6.

Az „A” ösztöndíj

Az ösztöndíjpályázatra azok a (települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű) hallgatók jelentkezhetnek, akik nappali tagozatosok felsőoktatási szakképzésen, alap- vagy osztatlan szakon, mesterképzésen.

A „B” ösztöndíj

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:

a) a 2018/2019. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások;
vagy
b) felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

és a 2019/2020. tanévtől nappali tagozatosként tanulnának valamelyik egyetem vagy főiskola alap- vagy osztatlan képzésén, felsőoktatási szakképzésén. Bővebb infót itt találtok.

Tíz év után végre több pénzt kapnak a rászoruló hallgatók

Kellemes meglepetés érte a rászoruló egyetemistákat és főiskolásokat, amikor megtudták, mekkora összegű szociális ösztöndíjat kapnak az őszi szemeszterben: több felsőoktatási intézményben például 10 ezerről 20 ezer forintra emelkedett a támogatás minimuma, és a jogosultak köre is jóval nagyobb, mint az előző években.

Rossz hír az egyetemistáknak: hiába lesz jó átlaguk, nem kaphatnak ösztöndíjat

Kinek jár tanulmányi ösztöndíj? Főleg az elsőéves egyetemistáknak fontos tudnia erről, hogy véletlenül se ringassák magukat hiú ábrándokba.