szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén nem marad el a hivatalos diplomaosztó, viszont a rendezvényeken természetesen be kell tartani az aktuális járványügyi szabályokat.

Nagy örömmel jelentem be, hogy az egyetemek megrendezhetik a diplomaátadókat, így várhatóan közel 50 ezer végzős hallgató ünnepelheti méltó módon felsőfokú tanulmányai lezárását

- közölte pénteken a Facebook-oldalán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára.

Most, hogy a beoltottak száma már meghaladta az ötmilliót, megkezdődött a veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos feloldása - magyarázta -, kinyithattak az éttermek, uszodák, szórakozóhelyek, a járványügyi előírások szerint nagyobb rendezvények is megtarthatók.

Az államtitkár ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvények szervezőinek be kell tartaniuk és tartatniuk az aktuálisan hatályos járványügyi intézkedéseket. Elhangzott az elmaradhatatlan mondat is: a diákokat pedig arra kérte az államtitkár, ha még nem tették volna, oltassák be magukat, hogy teljesen felszabadultan vakációzhassanak a nyáron.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!