szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Táncművészeti Egyetemnél is vizsgálják a modellváltás lehetőségét, a BME-nél, az NKE-nél és a Zeneakadémián nincs napirenden a kérdés.

A hvg.hu megkereste azokat a felsőoktatási intézményeket, amelyeknél az eddigi hírek szerint nem vetődött fel, hogy alapítványi tulajdonba kerülnének.

Így derült ki, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetemnél is vizsgálják a kérdést.

Bolvári-Takács Gábor rektor arról tájékoztatta az oldalt, hogy január 27-én az ő javaslatára határozatot fogadott el az egyetem szenátusa, amelynek értelmében az intézmény megvizsgálja az alapítványi fenntartású felsőoktatási intézménnyé történő átalakulás szakmai, szervezeti és gazdasági vonatkozásait.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem azt közölték, hogy nincs napirenden a felsőoktatási modellváltás, hasonlóan a Zeneakadémiához, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, ahol azonban hozzátették, hogy a jövőre vonatkozóan egyetemi álláspontot az átalakulások felhalmozódó tapasztalatainak ismeretében lehet kialakítani, vagyis figyelni fogják a többi intézményben zajló folyamatokat.

Komoly mozgás a felsőoktatásban

A pécsi, a szegedi, a debreceni, illetve a Semmelweis Egyetem idén januárban megszavazták a fenntartóváltást. Sőt azóta kiderült, hogy újabb egyetemek kerülnének alaptványi kézbe, mégpedig a Budapesti Gazdasági Egyetem és az Óbudai Egyetem. Miközben egymást érik a modellváltással kapcsolatos döntések, addig úgy tűnik az tervek szerint állam mégsem vonul ki teljesen a felsőoktatásból - az elsősorban szőlészeket és borászokat képző Tokaj Egyetem központja a hírek szerint Sárospatak lenne.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!