szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miután egy ideig kérdéses volt, vajon az új törvényi lehetőségével élve valóban érvénytelenítetti-e a hallgatók és oktatók által illegitimnek tekintet új egyetemi vezetés az őszi félévet, most kimondta a bíróság az ítéletet.

Az egyetem hallgatói önkormányzata Facebookon tette közzé:

December 18-án a Fővárosi Törvényszék kimondta, a félév elvesztése visszafordíthatatlan károkat jelentene számunkra, az ebből eredő jogsérelmek pernyertesség esetén sem lennének hatékonyan reparálhatók; az alaptörvényben foglalt oktatáshoz való jogainkat pedig teljes mértékben csorbítja a fenntartói rendelkezés. Így elrendelte az azonnali jogvédelmet, mely biztosítja a félév eredményes befejezését, addig is, míg a kuratórium elleni per folytatódik.

November 9-én a Hallgatói Önkormányzat bírósághoz fordult, miután november 6-án az alapítvány kuratóriuma megpróbálta felfüggeszteni a félévüket, így törvényi halasztó hatály alapján a fenntartói döntés végrehajthatatlanná vált.

Hozzáteszik, a halasztó hatály elrendelésével az oktatás megtiltásáról és a szorgalmi időszak utolsó két hetében megtartott tanórák, valamint a jelenleg is zajló vizsgaidőszak során tett vizsgák figyelmen kívül hagyásáról szóló fenntartói intézkedésekhez "a per jogerős befejezéséig joghatás nem kapcsolódik".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!