szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vezetőség új tantervvel próbálkozna, amivel két végigdolgozott hetet pótoltatnának az oktatókkal és a hallgatókkal, akik közölték, ezt elutasítják.

Új tantervi rendet készített a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése, amely lehetővé teszi a hallgatók számára a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében elmaradt tanegységeket a diákok utólag teljesítsék, valamint a tavaszi szemeszterre tervezett órákat felvegyék, és szintén teljesítsék – közölte az intézmény vezetősége.

Azt írták, hogy a tanév új rendjét az elmúlt napokban több osztályvezető oktatóval sikerült megtárgyalni. A vonatkozó rektori utasítás szerint 2021. február 1-től 19-ig pótolható lesz az első félévben felvett órák november 27. és december 12. közé eső része, illetve az elmaradt vizsgák is. Erre reagálva azonban a hallgatók és oktatók közössége a tanév rendjének módosítását elutasítja - írják közleményükben.

Az általuk illegitimnek tekintett vezetés a módosítás alapján az őszi szemesztert a Neptun-rendszer önkényes kiiktatása után elrendelt felfüggesztésig, azaz november 27-ig, teljesítettnek tekintik.

Az egyetem működését szerintük „megbénító” blokád a járványhelyzet súlyosbodására való tekintettel fizikai formájában a felfüggesztés elrendelése előtt hetekkel, november 11-én, véget ért. Amíg fennállt, a jelenléti oktatást nem akadályozta, ellentétben az illegitim vezetés szankcionálás céljából hozott intézkedéseivel, mint az eszközökkel felszerelt műtermek bezáratása

- írják a hallgatók.

A hallgatóság november 30-án közigazgatási perben támadta meg az általa el nem ismert kuratórium és vezetőség közös rendelkezését a tanulmányi félév felfüggesztéséről. A Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy az egyetemen az oktatás nem tekinthető felfüggesztettnek, a Neptunrendszert ezért működtetni kellene - az oktatók és az oktatásszervezés munkatársai mégsem kapják vissza jogosultságaikat. Hozzáteszik, a vizsgaidőszak ennek ellenére ezen a héten kezdetét veszi.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!