szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma reggel az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt tüntettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, oktatói és az ügy támogatói.

A reggel 8 órakor kezdődő megmozduláson a szakma nagyjai olvasták fel az egyetem mellett kiálló szervezetek, nemzetközi képviseletek és civilek levleit, nyilatkozatait. Az eseményen többek között felolvasott Bánsági Ildikó, Hernádi Judit, Reisz Gábor, Szirtes Ági, Pintér Béla, Pogány Judit, Halász Judit, Kováts Adél, Pelsőczy Réka, Alföldi Róbert, Csákányi Eszter, Pálfi György, Mácsai Pál és Mucsi Zoltán. 

©
©
©
©
©
©

Többek között elhangzott a 24 német művészeti főiskola és művészeti egyetem Rektori Konferenciájának, a Helsinki Művészeti Egyetem diáktanácsának, a Wesley János Lelkészképző Főiskola szenátusának, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatának tanárainak, illetve a Színházi Kritikusok Céhének levele, az Európai művészetoktatási szervezetek, az Oktatói Hálózat, Stádium 28 Kör, Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (TDDSZ) és az Akadémiai Dolgozók Fóruma által közösen írt nyilatkozat.

A blokád 49 napja tart az egyetem Vas utcai épületében. A témában folyamatosan frissülő írásainkat itt olvashatjátok.

Az SZFE oktatói ragaszkodnak a tanítás folytatásához

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanárai semmisnek tekintik a rendkívüli őszi szünetre vonatkozó rendelkezést. Mint írják: a munkáltatónak a szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!