szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptemberben még nem gondoltátok, hogy szükségetek lenne diákhitelre, de mostanra kiderült, mégis jól jönne némi plusz pénz? Jó hírünk van, ugyanis nem kell a következő félévig várnotok az igényléssel, ezt bármelyik hónapban megtehetitek. Azt azonban jó, ha tudjátok: ebben a hónapban néhány napon belül lejár az igénylés határideje.

Október 15-ig kell igényelnetek a diákhitelt, ha már novemberben szeretnétek megkapni az összeget - a folyósítás pontos dátuma november 13.

Ha félév közben igénylitek a hitelt, az ugyanúgy öt hónapra érvényes, vagyis az első folyósítás alkalmával visszamenőleg a félév kezdetéig megkapjátok a pénzeteket. A diákhitel igénylésének azonban minden félévben van egy végső határideje. Ha a hitelt ezen határidőket követően igénylitek, akkor csak a következő tanulmányi félévben kaphattok kölcsönt.

Az őszi szemeszterben a hiteligénylések határidejét és a folyósítás dátumát a következő táblázatban nézhetitek meg:

Hiteligénylési határidő Folyósítás napja

2020.10.15.

2020.11.13.
2020.11.15. 2020.12.15.
2020.12.31. 2021.01.15.

A dátumok a szabad felhasználású Diákhitel1, illetve a tandíjra fordítható Diákhitel2 esetén is megegyeznek. A szabad felhasználású diákhitelről itt, a tandíjra fordítható diákhitelről pedig itt olvashattok részletesebben.

"Most fogok diplomázni. Még mindig megkaphatom az oklevelemet nyelvvizsga nélkül?"

Már számtalanszor írtunk róla, hogy április 10-én megjelent a nyelvvizsgamentes diploma kiadására vonatkozó rendelet. De pontosan kik és meddig élhetnek a kedvezményes diplomaszerzés lehetőségével? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!