szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az intézményt nyáron szervezték át, akkor önállóságról és fejlesztésekről beszéltek.

A kaposvári önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a református egyház között tárgyalások folynak arról, hogy a Szent István Egyetem (SZIE) és a Kaposvári Egyetem (KE) összeolvadásával létrejött intézmény szinte összes, a somogyi megyeszékhelyen működő kara a jövőben egyházi fenntartásba kerüljön - értesült a Népszava.

Úgy tudják, a Kaposváron lévő négy kar - az agrár, a gazdasági, a pedagógiai és a művészeti - közül háromról tárgyalhatnak, mert az agrár biztosan marad a SZIE-n. 

„Egyelőre nincs döntés az ön által felvetett ügyben” - írta a lap megkeresésére a Magyar Református Egyház zsinata, de az ITM is hasonló választ adott. A minisztérium ugyanakkor kiemelte, hogy a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, ami a magyar egyetemek fejlesztését, az oktatás színvonalának növelését szolgálja. Majd hozzátették: "a kaposvári felsőoktatás teljes, sokszínű képzési kínálata az összevonást követően is megmarad".

A Népszava az üggyel kapcsolatban kereste az önkormányzatot is. Szerették volna megtudni, hogy ha valóban ennyire fontos a Kaposvári Egyetem függetlensége a Szent István Egyetemtől, akkor miért nem álltak ki érte még az összeolvadás előtt. Illetve miért mondta akkor a város polgármestere, hogy hatalmas lehetőség és fejlődés előtt áll az összeolvadással a KE. Válaszokat viszont eddig nem kaptak.

Korábban beszámoltunk róla, hogy augusztus 1-jétől újabb egyetemek átszervezéséről - köztük a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem összeolvadásáról is - döntött a kormány. Arról is írtunk, hogy a KE vezetősége a bejelentett átalakulásokról, illetve az összeolvadásukról a parlament honlapjáról értesült.

Újabb épület került blokád alá, megvannak az új rektorok a Színművészetin

Miközben az egyetem hallgatói újabb épületet vettek blokád alá, tegnap őrlángot gyújtottak és ismét tüntettek az egyetem szabadságáért.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!