szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lajos Tamás, az SZFE-t fenntartó kuratórium tagja randalírozóknak nevezte az egyetemet blokád alatt tartó hallgatókat - számolt be a Kossuth rádió hétfői Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzottakról az MTI.

Lajos Tamás, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja a műsorban kiemelte: a hallgatók több mint 90 százaléka beiratkozott és aktiválta a félévét, az oktatók jelentős része bejelentette, hogy folytatja a munkát. Emellett vannak olyan oktatók is, akik nem szeretnének tovább tanítani az egyetemen.

Kitért arra is, hogy az oktatás 3-4 helyen folyik az egyetemen, a blokád alatt lévő Vas utcában van a legkevesebb tanóra.

"Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, ezt a pár diákot, aki ott randalírozik" - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a fenntartó alapítványnak nem dolga, hogy beleszóljon az oktatás kérdéseibe, a feladata az, hogy minél jobb körülményeket biztosítson a munkához. Mindenki tegye a dolgát és minden rendben lesz - jelentette ki.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az SZFE-n a sztrájkbizottság megkezdte a tárgyalásokat. Lajos Tamás elmondta, hogy a követelések jelentős része politikai színezetű, ami a kuratóriumnak és a kormányzatnak szól, ugyanakkor sztrájkolni a munkáltató ellen lehet. "Mi nem vagyunk az egyetemi oktatóknak, pláne nem a hallgatóknak munkáltatói, tehát ellenünk nem lehet sztrájkolni" - hangsúlyozta a Kossuth rádió műrorában a kuratórium tagja.

Lajos Tamás korábban az ATV Híradónak azt mondta: amennyiben a bíróság kimondja, hogy jogszerű az egyetemi oktatók sztrájkja, a kuratórium alternatív oktatást szervez. Azt viszont még nem árulta el, miként szervezik meg az oktatást, de annyit elmondott, hogy lesz, aki tanítsa majd a diákokat, és a hely is megvan, ahol a félév folytatódhat. A Színművészeti hallgatói szerint azonban "hallgatók nélkül nincs oktatás, a hallgatók pedig itt vannak a Vas utcában”. Az egyetemisták reakciójáról itt írtunk részletesebben.

Fáklyás futást szerveznek az egyetemi autonómiáért a színművészetisek

A biciklis és élőláncos felvonulás után most fáklyás futással tiltakoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!