szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eredménytelen tárgyalások esetén október 1-jén sztrájkba kezdenek.

Korábban már írtunk róla, hogy az SZFE dolgozói szeptember 10-én benyújtották a sztrájkköveteléseiket. Ekkor azt mondták, eredménytelen tárgyalások esetén legkésőbb szeptember 21-én, határozatlan időre sztrájkba kezdenek.

A szeptember 21-én tartott sajtótájékoztatójukon azonban elhangzott, hogy szeptember 23-án elkezdődik a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese és kancellárja, valamint az SZFE dolgozóit képviselő sztrájkbizottság között a sztrájkkövetelésekről szóló egyeztetés. Ezt követően összesen hét napon keresztül folynak majd a tárgyalások. Amennyiben a sztrájkköveteléseik nem teljesülnek, illetve nem sikerül megállapodni, október 1-jétől a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkba lépnek.

Az SZFE hallgatói szombat délután 4-től, huszonnégy órán keresztül, biciklis hírnökként hordták a Parlamenthez a Magna Charta Universitatumot. A követelésük listáját azért vitték el újra és újra a Parlament elé, mert korábbi üzenetükre azóta sem kaptak választ. Vasárnap este pedig az SZFE új kuratóriuma közleményt adott ki, melyben azt kéri a távozó vezetőktől, hogy fejezzék be a közjátékot és biztosítsák az oktatást. Erről itt írtunk részletesebben.

Vidnyánszky Attila: Darabokra tört emberkék vannak a rendszerben

Vidnyánszky Attila szerint az SZFE tanárai előre megírt koreográfia szerint nem akartak dolgozni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!