szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfő este zavargások voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épülete előtt. Az ellenaktivistáknak sikerült néhány percre kifüggeszteniük a saját transzparensüket az egyetem oldalára.

Bár a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül zajló történések ellenére sikeresen elindult az egyetemen a tanév - igaz, hogy egy héttel később -, a hallgatók a blokádot azóta is fenntartják. Az épületet őrző diákokat azonban hétfő este meglepetés érte, ugyanis megjelentek náluk az ellenaktivisták.

"Ezúton is köszönjük a Vas utca lakóinak a türelmet az ellenállásunk néhanapján zajjal és tömeggel járó megmozdulásaival szemben. Szeretnénk azonban jelezni, hogy a ma esti zavargásért az Egyetem épülete előtt nem mi vagyunk felelősek, hanem ellenaktivisták" - olvasható az SZFE HÖK közösségi oldalán.

Az ellenaktivisták "Itt nem lesz 1968!" feliratú transzparenssel álltak ki az SZFE teraszára, amivel az 1968-as franciaországi diáklázadásokra utaltak. A Színművészetisek posztjukban az ellenaktivistáknak azt üzenték:

a néhány percre kifüggesztett transzparensük arra utal, nincsenek teljesen tisztában 1968 eseményeivel -, azt a diáklázadást a hatalom végül leverte.


Korábban már beszámoltunk róla, hogy szeptember 23-án kezdődnek az SZFE dolgozóinak sztrájkköveteléseiről szóló tárgyalások, amelyek hét napon keresztül fognak tartani. Amennyiben a sztrájkköveteléseik nem teljesülnek, illetve nem sikerül megállapodni, október 1-jétől a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkba lépnek.

Az SZFE kuratóriuma közleményben szólítja fel a távozó vezetőket az oktatásra

Vasárnap este az SZFE új kuratóriuma közleményt adott ki, melyben azt kéri a távozó vezetőktől, hogy fejezzék be a közjátékot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!