szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház - és Filmművészeti Egyetem hallgatói továbbra is tiltakoznak az egyetem szervezeti átalakítása miatt.

Az SZFE Hallgatói Önkormányzata (HÖK) korábban írt közleményében tudatta, hogy nem fogadja el a kinevezett testületet. A diákok küldöttsége azt kérte Palkovics Lászlótól, hogy az öt kuratóriumi tag közül hármat az egyetem nevezhessen ki, de nem így történt.  Az egyetem hallgatói most egy videóval tiltakoznak a döntés ellen.

Mi, a Színház - és Filmművészeti Egyetem hallgatói, büszkék vagyunk rá, hogy egy 155 éves múlttal rendelkező intézmény az otthonunk. Eredményeink pedig igazolják, hogy mekkora szükség van ránk a szakmán belül a fővárosban és vidéken egyaránt.

- hangzik el a videó elején.

Az SZFE Hallgatói Önkormányzata grafikonokkal és statisztikai adatokkal teli videót tett közzé a Facebookon, amiben felsorolják, hogy az elmúlt tíz évben az egyetemen végzett színészhallgatók 96 százaléka jelenleg is aktív, 78 százaléka kőszínházban, ebből 38 százalék vidéki színházban kezdte pályáját. Megemlítik a rengetek nemzeti és nemzetközi díjat, melyekről úgy gondolják, hogy az egyetemen folyó művészi oktatás minőségét igazolják.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem generációkon átívelő örökségét most politikai-ideológiai céloktól vezérelve lerombolják. Ne hagyjuk, hogy egy egyetem szabadságharcát sárba tiporja a hatalom! Kiállunk a jövőért, a magyar kultúra jövőjéért.

- ezzel zárul a hallgatók tiltakozó videója.

Jövőre alapítványhoz kerül a Szent István Egyetem, de évekig tarthat teljesen átalakulás

A Szent István Egyetem is alapítványi fenntartásba kerül január elsejétől, de a megbízott rektor szerint ez akár évekig eltarthat és akár szakok megszűnésével is járhat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!