szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen is szervezeti és jogi változások lesznek szeptember 1-től, azonban még sok kérdésre nem tudják a választ a hallgatók.

Az utóbbi napokban újra nagy a figyelem az egyetem átalakítása körül, ugyanis nemrég az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megnevezte az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumának tagjait és vezetőjét. Erre reagálva az SZFE Hallgatói Önkormányzata (HÖK) vasárnap este írt közleményében pedig tudatta, hogy nem fogadja el a két nappal azelőtt kinevezett testületet. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy mindez milyen következményekkel jár majd.

Nem született még döntés arról, milyen konkrét lépések következnek az új kuratórium kinevezése után, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem vette figyelembe kéréseinket – nyilatkozta a Népszavának Podlovics Laura, az SzFE Hallgatói Önkormányzatának általános elnökhelyettese.

A diákok küldöttsége azt kérte Palkovics Lászlótól, hogy az öt kuratóriumi tag közül hármat az egyetem nevezhessen ki. A miniszter szóban azt ígérte, hogy egy SzFE-dolgozó kerül majd a testületbe, azonban ezt az ígéretet sem tartotta be – mondta Podlovics Laura, aki szerint a hallgatók "a nem véletlenül kiválasztott időszak", a nyári szünet ellenére aktívabbak, mint valaha.

Abban egyetértenek a diákok, hogy nem kezdődhet el a tanév így, és abban is teljes az összhang, hogy továbbra is tanulni és fejlődni szeretnénk az SZFE-n - tette hozzá.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) kívül hat másik felsőoktatási intézmény, az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem is alapítványi fenntartásba kerül idén, ám a struktúraváltás egyik intézmény esetében sem váltott ki olyan konfliktusokat, mint az SZFE-n.

Nem fogadja el a Színművészeti hallgatói önkormányzata az új döntést

Az SZFE hallgatói önkormányzata bejelentette, hogy nem támogatják a nemrég bejelentett fenntartó kuratórium vezetését.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!