szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Egyesült Királyságban az októberben kezdődő tanévben az oktatás jelentős része online zajlik majd a koronavírus miatt. Azoknak a hallgatóknak, akik „rendes” órákat szeretnének, halasztaniuk kell, viszont így elesnek a kedvezményes tandíjtól és a vízummentességtől.

A következő tanévben is megmaradnak az online órák a brit egyetemeken, csak a kiscsoportos szemináriumok és a konzultációk zajlanak majd személyesen. A tervek szerint azok a hallgatók, akik ugyanazokat a tantárgyakat veszik fel, kisebb „közösségi buborékokat” alkotnak majd és egymás között nem kell betartaniuk az addigra egy méteresre csökkenő kötelező távolságot – írja a Népszava.

A világjárvány miatt idén a "freshers' week", azaz a gólyákat az egyetemi életbe bevezető bulihét is elmarad. A „megcsonkított” egyetemi élet sokakat nehéz döntés elé állít: vagy elfogadják a kellemetlenségeket, vagy a koronavírus-járvány befejeződésének reményében egy évvel elhalasztják tanulmányaik kezdését. Ebben az esetben viszont elesnek a hazai hallgatók tandíj-kedvezményétől, a jutányos diákhiteltől, illetve az automatikus vízummentességtől. A dilemma az Európai Unió tagországaiból érkező diákokat – köztük több száz magyar diákot is – érint. Arról, hogy az Európai Unió diákjai 2021 augusztusától nem jogosultak a brit egyetemeken tandíjtámogatásra, itt írtunk korábban.

A brit egyetemeken hatalmas kiesést jelentene, ha valóban beigazolódna a QS közvélemény-kutató 30 ezer külföldi egyetemi jelentkezőre kiterjedő felmérése, miszerint a jelentkezők több mint fele egy évvel elhalasztaná a tanulmányai kezdését. Az egyetemek becslése szerint a Kelet-Ázsiából érkező diákok harmada, mintegy 14 ezer hallgató késleltetné, vagy le is mondaná itteni tanulmányait.

Újabb iskolákat kellett bezárni Franciaországban a vírus miatt

A francia egészségügyi hatóságok nemrég közölték, hogy bezártak két párizsi általános iskolát elővigyázatosságból.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!