szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha a járvány miatt maradt nálatok könyvtári könyv, hamarosan személyesen vihetitek majd vissza.

Ez nem csak a könyvmolyoknak jó hír, hanem azoknak is, akik a következő hetekben a vizsgáznak, záróvizsgázónak. Az Index kérdésére válaszolva az operatív törzs azt írta,

a kormány tervei szerint június 15-ével a könyvtárak is kinyithatnak.

Ha ez valóban így lesz, akkor tényleg sok vizsgázó egyetemista fellélegezhet, és az online fellelhető szakirodalmak után nyomtatott formában is megszerezheti majd a vizsgák anyagát.

Gerencsér Judit, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének főtitkára a bejelentés előtt egyébként azt nyilatkozta: amíg nincs jogszabályi felhatalmazás, addig marad a távszolgáltatás, a könyvtári szabadtéri terek bevonása, illetve a könyvek biztonságos visszavétele és kölcsönzése.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak már azonban forgatókönyve is van a nyitásokra - mondták az oldalnak-, a tervek szerint első körben csak a központi könyvtár és a 14 legnagyobb könyvtár nyit majd ki. A könyvtár azt várja, hogy így pár héten belül visszakerülnek a kikölcsönzött könyvek, jelenleg ugyanis 231 457 kötet van kint, összesen 63 688 olvasónál.

5+1 tipp a vizsgaidőszakra, amivel kávé nélkül is ébren maradhattok

Hajnaltól hajnalig a laptopotok és a jegyzeteitek felett görnyedtek? Már az energiaitalok és a kávék sem hatnak? Most összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet az ébren maradásban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!