szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A távoktatásra való átállás most nehezíthette a szakdolgozatot írók helyzetét is, leginkább a jó időbeosztáson múlhat a leadásig sok minden. Itt van néhány hasznos tipp, ha még hátravan az utolsó nekifutás.

Határidő

Bár a legtöbb egyetemen 1 vagy 2 héttel kitolták a szakdolgozatok leadási határidejét, érdemes odafigyelnetek, hogy ezt a plusz időt tényleg a javatokra tudjátok fordítani. Amennyi teendőtök még hátravan a dolgozattal, tervezzétek meg, gondoljátok át, hogyan érdemes foglalkozni vele a maradék időben. 

Sok kicsi sokra megy

Bár az új távoktatási rendszer miatt most még nehezebb lehet a mindennapjaitokban foglalkozni vele, higgyétek el, már az is sokat jelent, ha napi egy órát rá tudtok szánni. Ezek a kis foglalkozások aztán össze fognak adódni a végén, és hálásak lesztek.

Konzultáció

A tanárt elérni most is kihívás lehet, ezért ügyeljetek rá, hogy minden fontos dolgot meg tudjatok beszélni. Emailezés helyett például javasoljátok akár a videóhívást, így sokkal több mindent, sokkal rövidebb idő alatt át tudtok beszélni, ha szükséges.

Távolabbról nézni

Egy lépéssel hátrabbról mindig másképp tudtok ránézni a dolgozatra, így újabb észrevételeitek lehetnek vele kapcsolatban, sokat javíthattok így rajta. De akár az is hasznos lehet, ha a leadás előtt egy barátotoknak is megmutatjátok, ők is hozzátehetnek végső soron.

Milyen lehetőségeket kínálnak a könyvtárak veszélyhelyzet idején?

A koronavírus miatt a könyvtárak is ideiglenesen bezártak, ami rengeteg diáknak okoz nehézséget a tanulásban, beadandók megírásában, vizsgákra való felkészülésben, illetve szakdolgozatírásban. Hogyan orvosolják a kialakult helyzetet a fővárosi és vidéki könyvtárak? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!