szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen kérdések merülhetnek fel az egyetemeken, főiskolákon az új távoktatási rendszerben? Mire számíthatnak a végzős hallgatók? Megnéztük, néhány magyarországi egyetem hogyan döntött a kérdésben.

Második hete már, hogy a felsőoktatás is átállt a távoktatásra, ezzel együtt azonban felmerül a kérdés: hogyan oldják majd meg a diplomázó hallgatók szakdolgozat leadását vagy éppen a záróvizsgával kapcsolatban mire számíthatnak? Az általunk megnézett egyetemek többségénél kitolták a leadási időpontot, és a leadást is csak elektronikusan lehet megvalósítani.

A Szegedi Tudományegyetemen a felsőoktatási szakképzések kivételével minden képzéstípuson változtattak a szakdolgozat leadási határidején. Alapképzésen, mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen, valamint osztatlan tanárképzésen és tanári mesterképzésen is 2020. május 4-éig kell leadni a diplomamunkát.

Az idei félévben kizárólag elektronikus formában (MODULO-ba feltöltve) lehetséges a beadás, bekötött példány tanszéken történő leadása nem kérhető

- fogalmaz az egyetem tájékoztatójában. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói is csak elektronikus úton adhatják le a szakdolgozatukat, a dátumról azonban még nem született döntés. A rendes határidő előtti 14. napig kell, hogy értesítsék a diákokat, ez a Bölcsészettudományi Kar esetén például - ahol eredetileg április 15-e lenne a határidő - április 1-jén legkésőbb kiderül a dátum.

A Budapesti Corvinus Egyetem két héttel tolta el a leadási határidőt, mint fogalmaznak, tekintettel a helyzet teremtette nehézségekre, május 18-ig kell beadni a digitális diplomamunkákat. A Pécsi Tudományegyetem is több időt ad a hallgatóknak az elektronikus leadásra, például a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar az eredeti április 10-ei leadási határidőt április 28-ra módosította.

A szakzáráson kívül persze más változások is várhatók az egyetemeken, főiskolákon - ezekről ebben a cikkünkben írtunk.

Várhatóan az egészségügyi képzéseknél lesz szükség a félév meghosszabbítására

Hétfőtől a felsőoktatási intézményekben is elkezdődött a digitális oktatás. Melyik egyetemnek hogyan sikerült alkalmazkodnia a rendkívüli helyzethez? Hol várható a vizsgák elhalasztása és a tanév meghosszabbítása? Íme a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!