szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Március 23-tól, vagyis mától visszavonásig érvényes az egyetemi távoktatás. A hallgatók otthonról, saját készülékeiken keresztül vehetnek részt a felsőoktatásban.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, szaktárca a március 12-én és március 13-án rektori oktatási, majd március 16-20. között tavaszi szünetet el az egyetemeken, főiskolákon. Vagyis a hallgatók számára mától kezdődik az új rendszerben működő oktatás.

Az elmúlt időszakban az összes olyan kollégiumi helyről ki kellett költözniük a diákoknak, ahol külön fürdőszoba van a szobához, de összességében mindenkinek el kellett hagynia a kollégiumát. Ezentúl pedig otthonról fogják folytatni egyetemi tanulmányaikat.

Az információk szerint a távoktatással biztosított minden hallgató számára tanulmányaik folytatása és így a félév teljesítése is.

Halasztások és hosszabbítások

Amit azonban már most tudni lehet, az az, hogy a diákigazolványotok alap esetben március 31-ével lejárt volna, azonban a hivatalos döntések szerint a járványügyi veszélyhelyzet végét követő 15 napig érvényesek lesznek. Vagyis ezzel nem kell foglalkoznotok, ahogyan sok diákhitel törlesztésével sem. A Diákhitel Központ ugyanis a hatályba lépett kormányrendelet szerint törlesztési moratóriumot hirdetett az összesen tartozásra, minden ügyfelének 2020. december 31-ig. Erről további, fontos részletet itt olvashattok.

Megvan a gyors kiürítések oka: karantént rendezhetnek be a kollégiumokban

Múlt héten a kiköltözések után teljesen ki is ürítették a kollégiumokat. Akkor még csak találgatni lehetett ennek okairól.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!