szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lehet, hogy pórul járnak azok, akik most utaznának Erasmus-programra külföldre. A Szent István Egyetemnek már februárban voltak óvintézkedései a koronavírussal kapcsolatban, most azonban tovább szigorítottak.

A Szent István Egyetem megtiltotta a külföldi mobilitásokat, azaz, ha valaki épp most utazott volna külföldre az Erasmus-programra, nem teheti meg – írja az mfor.hu

Korábban írtunk már róla, hogy az ELTE és a Corvinus Egyetem is hasonló kéréssel fordult a hallgatókhoz. Az ELTE körlevelében azt kérte, hogy aki a Rómától északra fekvő területeken járt, maradjon otthon két hétig, a Corvinuson pedig azt kérték, hogy ha lehet, csak halaszthatatlan esetekben utazzanak Észak-Olaszországba. Később otthoni karanténba küldték az ELTE Természettudományi Karának 25 tanárát, akik a Semmelweis Egyetemen is oktatnak. A Pécsi Tudomány Egyetemen utazási tilalmat rendeltek el és több egyetemi programot is elhalasztottak.

Most a Szent István Egyetem vezetett be szigorításokat. A gödöllői oktatási intézmény hallgatója azaz iráni diák is, akit másodikként diagnosztizáltak Magyarországon koronavírus-fertőzéssel. Az egyetem úgy döntött, hogy visszavonásig nem engedélyezi a külföldi mobilitásokat.

A rektor és a kancellár arra kéri a hallgatókat, hogy tanulmányozzák az utasítást, próbálják fegyelmezetten tudomásul venni, és tartsák be pontosan, hiszen ez az egyetemi közösség elemi érdekét szolgálja. Az egyetem felhívja a figyelmet, hogy amennyiben már költségek merültek fel egy meghiúsult utazással kapcsolatban, az egyetem ezt vis maiornak minősíti, és a költségeket viseli, ugyanakkor hozzáteszi: „valamennyi érintettnek kötelezettsége közreműködni a költségek csökkentésében.”

Két budapesti iskolában is korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt

Terjed a koronavírus, több iskolában is korlátozásokat vezettek. Ez a kivételes szabályozás első sorban azok a diákok érintettek, akik a közelmúltban Olaszországban jártak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!