szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több új óvintézkedést is bevezettek a Pécsi Tudományegyetemen a koronavírus magyarországi megjelenése miatt. Teljes utazási tilalmat rendeltek el a dolgozóknak, illetve több egyetemi programot is elhalasztottak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem újabb körlevele után, a Pécsi Tudományegyetem is új óvintézkedéseket vezetett be a koronavírus magyarországi megjelenése miatt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt kérte az egyetemen - a vírus miatt már korábban megalakult - Operatív Törzstől (OT), hogy március 6-tól visszafonásig függesszék fel az egészségügyi dolgozók külföldi kiküldetéseit - írja a Pécsma.

Azonban nem ez az első tiltás az egyetemen. Miseta Attila, az intézmény rektora február 27-én írt körlevelet arról, hogy nem engedélyezi az egyetemi dolgozók külföldi kiküldetéseit, és a vendégoktatók beutaztatásait. Az egészségügyi dolgozók esetében a tiltás nem feloldható, mások esetében egyedi kérelemhez kötik az utazást.

A lap információi szerint, az egyetem elkezdte lemondani a lefoglalt utazásokat, valamint a vírushelyzet miatt több programot is töröltek. Elhalasztották például az egyik legnagyobb rendezvényüket, a március 7-ére tervezett Nemzetközi Estet is, ahová több ezer embert vártak.

Nap képe: üres teremben, neten keresztül vizsgáznak a diákok a Milánói Műszaki Egyetemen

Ilyen az egyetemi vizsga a koronavírus ideje alatt Olaszországban, illetve ilyen, amikor egyetlen diák sem ül az előadóban, a tanár mégis órát tart.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.