szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

További szigorítást vezet be az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a koronavírus miatt, ismét körlevélben tájékoztatták a dolgozóikat, hallgatóikat.

Cikkünket frissítettük: a hvg.hu megtudta, hogy otthoni karanténba küldték az ELTE Természettudományi Karának 25 tanárát, akik a Semmelweis Egyetemen is oktatnak.

A rektori-kancellári együttes utasítással létrehozott Járványügyi Operatív Koordináló Testület felszólította az ELTE hallgatói, dolgozóit, hogy akik az elmúlt 14 napban az új koronavírus járvány közösségi terjedésének helyén jártak (Kína, Dél-Korea, Észak-Olaszország, Irán) vagy olyan személyekkel voltak közvetlen kapcsolatban, akik Kínában, Dél-Koreában, Észak-Olaszországban vagy Iránban jártak a találkozást megelőző két hétben, mostantól két hétig (2020. március 19-ig) vonuljanak otthoni karanténba.

Külön kitértek arra is, hogy akik az ELTE TTK Biológiai és Kémiai Intézetei által a Semmelweis Egyetem (SE) gyógyszerész képzésében tartott órákon részt vettek az elmúlt 14 napban, így közvetlen kapcsolatba kerülhettek a Semmelweis Egyetem (SE) iráni hallgatóival, szintén maradjanak távol az ELTE épületeitől, rendezvényeitől a következő 14 napban.

Az ELTE ezenkívül határozatlan időre felfüggeszti a SE angol nyelvű gyógyszerész képzésének ELTE-s óráit.

Az emiatt hiányzó hallgatók és oktatók távollétét az egyetem igazolt távollétnek tekinti, a dolgozók számára nem jár fizetéscsökkenéssel sem, akik pedig egészségügyi ellátásban részesülnek, a karantén idejére táppénzt kapnak.

Koronavírus: két Magyarországon tanuló iráni diák az első két fertőzött

Egyelőre enyhe tüneteik vannak - a Szent László kórházban ápolják őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!