szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyelőre enyhe tüneteik vannak - a Szent László kórházban ápolják őket.

A hvg.hu munkatársa rákérdezett, hogy hova jártak a diákok, de nem árulták el. Felhívták a Semmelweis Egyetemet, hogy hozzájuk járt-e a két diák, de a sajtós az operatív törzshöz küldöte őket.

Az Index információi szerint az egyik diák a Semmelweis Egyetemre (SOTE) jár, a gyógyszerész karra, emiatt az egyetemen biztonsági intézkedéseket rendeletek el, és ez alapján helyezték karanténban a barátnőjét is. A másik igazolt eset információik szerint a győri egyetem hallgatója. Az ATV pedig úgy tudja, mindkét diák a Semmelweis Egyetem gyógyszerész karának hallgatója lehet, akik február 22-én jöttek vissza Magyarországra.

A hírek szerint mindkét diák járt nemrég Iránban, a családjuknál. Szlávik János osztályvezető főorvos a bejelentés utáni rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyik diák maga jelentkezett szűrésre, mert kíváncsi volt, hogy Iránban megfertőződhetett-e, a másikuk ellenőrzését pedig az enyhe tünetei ellenére kezdeményezték.

Cikkünk frissül.

Leállítják a tanítást egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt

Azonnali hatállyal leállítják a tanítást egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Az intézmények március 15-ig zárva lesznek - értesült az olasz sajtó szerdán.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.