szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem is újabb körlevelet küldött a hallgatóknak a koronavírussal kapcsolatban. Az ELTE-n minden hallgatót, arra kérnek - aki a Rómától északra fekvő területeken járt -, hogy maradjon otthon két hétig, míg a corvinusosokat arra figyelmeztetik, hogy ha lehet, csak halaszthatatlan esetekben utazzanak Észak-Olaszországba.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tavaszi félév elején több felsőoktatási intézmény is e-mailben figyelmeztette a hallgatóit és munkatársait a koronavírus megelőzésével kapcsolatban.

Az ELTE vezetősége most újabb magyar és angol nyelvű levélben kéri a munkatársaktól, hallgatóktól és vendégektől, hogy aki Kínából, vagy más fertőzési gócpontból - különösen Észak-Olaszországból, ahogy fogalmaznak: a Rómától északra fekvő területekről - érkezik, és lázas, köhög, vagy légzési nehézséget tapasztal, két hétig maradjon otthon, illetve távol az egyetemi közösségtől - írja a hvg.hu.

A corvinusoknak kiküldött e-mailben az egyetem felhívja a hallgatók figyelmét arra, hogy mindenki még egyszer gondolja át, akar-e Észak-Olaszországba utazni, és ha lehet, csak a halaszthatatlan utazásokat vállalják. Illetve a levélben ismét kitérnek arra, milyen alapvető szabályokat érdemes betartani a koronavírus megelőzéséhez.

A levelekben mindkét egyetem azt kéri a hallgatóktól, hogy ha esetleg a koronavírus tüneteit tapasztalják magukon, akkor forduljonak saját háziorvosukhoz, vagy a a felsőoktatási intézmény által kijelölt szakemberhez.

Önként vonult karanténba négy pécsi diák a koronavírus miatt

A következő két hetet egy lakásban elzárva tölti az a négy pécsi középiskolás, akik a hétvégén Milánóban jártak, néhány kilométerre az azóta lezárt övezettől. A felkeresett orvosok szerint mivel tünetmentesek, ezért nincs tennivalójuk, a négy fiatal azonban úgy döntött - családjuk és társaik érdekében -, hogy saját magukat zárják karanténba.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.