szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) köremailben figyelmeztette hallgatóit és munkatársait a koronavírus megelőzéséről.

A kínai koronavírus miatt, valamint a megbetegedések megelőzése végett köremailt küldött ki szerdán az ELTE hallgatói és munkatársai számára - írta meg a 444.hu. A levélben azt kérik, hogy mindenki tartsa be a „heveny légúti megbetegedések megelőzésére szolgáló higiénés rendszabályokat”, többek között a gyakori kézmosást, a beteg emberekkel történő kontaktus kerülését, valamint, hogy aki beteg, maga se menjen közösségbe.

Javasolják az influenza elleni védőoltást, repülés esetén a védőmaszk viselését, és azt is, hogy koszos kézzel senki ne nyúljon a szájához. Tüsszentéshez, köhögéshez pedig egyszer használatos zsebkendőt használjanak. „A koronavírus a lappangási ideje alatt is fertőz, vagyis a kb. kéthetes tünetmentes időszakban is továbbadható” - figyelmeztet az egyetem. Azokat, akik az elmúlt napokban tértek vissza, vagy ezután érkeznek haza Kínából, különösen Hupej tartományból, arra kérik, hogy

két hétig maradjanak távol a közösségi alkalmaktól, figyeljék saját egészségi állapotukat és magas láz, légúti tünetek panasza esetén forduljanak a Dél-pesti Centrum Kórház kijelölt ellátó helyére, a Szent László Kórházba és jelezzék, hol jártak

- állt a levélben. Az ELTE igazolt távollétnek veszi, ha valaki a Kínából való hazatérése után két hétig nem jár be az órákra.

Nyolc étel és ital, amit minden egyetemistának ki kell próbálnia a vizsgaidőszakban

A vizsgaidőszak alatt a legtöbben kevés időt szánnak az egészséges táplálkozásra és mindent megesznek vagy megisznak, ami a kezük ügyébe kerül. Éppen ezért, most összegyűjtöttünk néhány vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételt és italt, amit érdemes beszereznetek a tanuláshoz. Ezek elfogyasztásával ugyanis a teljesítményeteket is növelhetitek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!